Takrenner

Skjøtefrie takrenner tilpasset på mål

Funksjon

Takrenne med nedløp har som oppgave å samle og lede bort vann fra taket uten at vannet trekker inn i bygningen eller langsmed fasaden.

Slik unngår en sopp- og råteskader, samt ingen skitne merker på veggene. Vi leverer komplette løsninger med takrenner, nedløp og nødvendig beslag. Fritt levert eller ferdig montert.

Vi har standard takrenner i alle typer materialer og kan også tilby skjøtefrie takrenner tilpasset målene på ditt hus.

Takrenner lages i materialer som stål, plast, kobber, aluminium og sink. Hvilket materiale du velger handler om ditt ønske mer enn tekniske faktorer. Klima og estetetikk er derfor de viktigste faktorene.

Det er imidlertid noen forskjeller mellom materialene.

Skjøtefrie takrenner

Ingen skjøter- ingen lekkasjer

Skjøtefrie takrenner kan vi levere i materialene aluminium, kobber og zink hvor aluminium er den mest brukte. Den skjøtefrie takrennen har ingen synlige kroker og profilen med de lange linjene langs fasaden gir din bolig et estetisk løft. De produseres ute på prosjektet slik at takrennene kan produseres i hele lengder spesialtilpasset huset.

Med skjøtefritt i hele lengder fjerner risikoen for lekkasje og det gis derfor hele 10 års garanti mot lekkasjer!

De skjøtefrie takrennene har 40% større vannkapasitet enn tradisjonelle takrenner, de krever minimalt med vedlikehold og ruster ikke.

Skjøtefrie takrenner – Et estetisk løft !

De skjøtefrie takrennene har ingen synlige kroker og den firkantede profilen bidrar til et minimalistisk og moderne uttrykk.

Vi har egen maskin og har spesialisert oss på skjøtefrie takrenner, via våre samarbeidspartnere kan vi levere i hele landet. Be om tilbud.

Tradisjonelle renner av stål og plast

Farger og dimensjoner er de samme for Takrenner i stål og plast. Forskjellen er at takrenner i plast bli noe porøs på vinterstid, mens takrenner av stål er mer utsatt for rust i områder med høy saltholdighet i luften.

Felles for begge er at de har høy holdbarhet og ved normalt vedlikehold er det beregnet rundt 30 års levetid

Bestill gratis befaring

Takrenner i stål

  • Tåler ekstremt mye
  • Ingen knirk ved temperatursvingninger
  • Tåler UV-stråling og fargen falmes ikke

Takrenner i plast

  • Enkelt å arbeide med
  • Tåler ekstremt lave temperaturer
  • Tåler godt saltholdig luft og luftforurensning.
  • Vil ikke korrodere eller ruste

Hva trenger du til jobben?

Det er forskjellige deler og beslag til nedløp og takrenner. Forkantbeslagets oppgave er å forhindre vann på undertaket, slik at vannet blir ledet riktig ned i rennen. Det er  viktig at du følger monteringsanvisning, slik at du unngår fremtidige lekkasjer i skjøter og overganger.

Ved fritt levert, får du komplett leveranse med deler, til avtalt sted.

Velger du ferdig montert, blir alt montert komplett på din bolig.

Vedlikehold

Materialet er i utgangspunktet vedlikeholdsfritt, men det er viktig å rense for løv og skitt, slik at nedløpene ikke tettes. Ved eldre betongtakstein blir det en våt leire av takstrø og skitt i takrennen. Dette kan tette nedløpet som kan føre til følgeskader. Det er derfor viktig å fjerne denne leiren fra takrennene med jevne mellomrom.

Takrennene bør normalt renses en til to ganger i året, for å unngå at nedløpet tettes. En løvsil vil kunne forhindre at løv og annet kan komme ned i nedløpet, og forenkler også vedlikeholdet.

Med blikk for takrenner

Vår erfaring gjør at vi leverer komplette og holdbare takrenner som også ser bra ut. Spør oss gjerne om takrenner til ditt hus eller prosjekt.

Agder Tak– Din leverandør av takrenner