Agder Tak

Tak

Vi kan tak, og legger alle typer tak i tillegg til vedlikehold og fornying. Vi har også gode priser på alt innen takplater, takstein og taktekking.

Kontakt oss

Kontakt oss

for gratis befaring og uforpliktende tilbud!

Takspesialist

Agder tak er eksperter på tak. Våre leverandører hjelper deg med å finne riktig tak til ditt hus, ut fra dine preferanse og budsjett. Som takpartner hos ledende leverandører som Skarpnes og BMI Roofpro kan vi også tilby markedets beste garantier.

Om du vil ha vanlig takstein eller en solcelleløsning som betaler seg selv, hjelper vi deg gjennom hele prosessen. Når du kontakter oss, vil en representant for Agder tak avtale tidspunkt for en gratis befaring. I etterkant vil du motta et tilbud som omfatter alt fra papirarbeid til ferdig levert løsning – helt uten skjulte kostnader.

Produkter og tjenester innenfor tak

På tide å bytte tak?
Da bør du vurdere solceller.

Ved å velge solcelletak gjør man kostnaden ved takbytting om til en investering som vil være nedbetalt i løpet av noen år. 

Har du taklekkasje?

Vanndrypp- og lekkasjer kan gi grunnlag for sopp, mugg og andre permanente fuktskader. Hvis du har mulighet til å samle dryppvannet i for eksempel en bøtte, bør dette gjøres for å forhindre at skaden sprer seg i boligen og skader inventar, bygningsmaterialer og det elektriske anlegget. Du kan selv prøve å lokalisere skaden, men husk at opphold på taket kun bør gjøres av personer med kompetanse rundt sikkerhet.

Har du oppdaget en taklekkasje, anbefaler vi at du umiddelbart kontakter oss eller andre takspesialister. Vi i Krattak gir deg en gratis taksjekk og et uforpliktende tilbud.

Kontakt oss i dag for gratis
befaring og et uforpliktende tilbud!

Kontakt oss

Nytt tak

Det finnes svært mange ulike tak å velge mellom, og det kan være vanskelig å finne ut akkurat hvilket tak som passer best for deg og ditt hus. Vi i Agder tak er eksperter på tak, og kommer gjerne ut for en prat om hvilke muligheter som finnes.

Takstein

Takstein er mye brukt i Norge fordi de tåler alt fra pøsregn, frosne vinternetter og varme sommerdager uten at utseendet forandrer seg. Levetiden er på minst 75 år.

Betongtakstein

Et tungt tak som beskytter bra mot støy. Laget av miljøvennlige materialer (sand, sement og vann) og kan leveres i et stort utvalg av fargevariasjoner. Betongtakstein er ofte billigere enn shingel eller plater. Levetid på ca. 50 år.

Takplater

Stål eller aluminiumsplater kommer i mange forskjellige størrelser og former, og dekkes med lakk eller skiferstrø. Funker med de fleste typer undertak og er derfor et godt alternativ der takstein blir for tungt. Levetiden er ca. 50 år.

Takshingel

Takshingel er et veldig lett tak som gjør det passende for rehabilitering på eldre tak med enkel takkonstruksjon. Levetiden er ca. 30 år.

Skifertak

Skifertak er et tak med lange tradisjoner og god holdbarhet mot vær og vind. Skifer er et dyrt materiale – men en god investering da det har en levetid på over 100 år.

Takvask,takfornying og takimpregnering

Det er lurt å ta vare på taket man har, og det er mye som kan gjøres for å forlenge levetiden. Dyprensing fjerner mose, sopp og alger, og impregnering av taksteinen gir ekstra beskyttelse ved å gjøre det mer vannavvisende og hindre slitasje. Takes kan også etterbehandles med spesialmaling for et fint og holdbart resultat. Taket fremstår som nytt og levetiden økes med mange år.

Vi hjelper deg gjerne med vedlikeholdet. Ta kontakt for et godt tilbud.

Spørsmål og svar om solceller på taket

Ta gjerne kontakt om du ikke finner svar på det du lurer på!

Leasing av solcellepanel kan sammenlignes med fastprisavtale på strøm. Du har større forutsigbarhet og er mindre utsatt for prissvingninger. Men for de fleste kan det være en like god eller bedre løsning å låne penger i banken.

Kilowattpeak forkortes ofte «kWp». Dersom et solcelleanlegg yter fem kilowattpeak betyr det at anlegget med full tilgjengelig solkraft kan levere opp til fem tusen watt.

Siden Enova gir støtte for anlegg opp til 20 kWp, vil de fleste privatpersoner havne under maksgrensa i støtteordningen.

Solcelleanlegg er en langsiktig investering. Et stort anlegg vil kunne gi god fortjeneste, spesielt med tanke på tiden vi er inne i med høye strømpriser og strømstøtte. Men for privatpersoner med bolighus er det en stor investering.

Fra et samfunnsøkonomisk perspektiv bør man utnytte arealene man har tilgjengelig maksimalt. Det positive med å gå for et stort anlegg med en gang er at monteringskostanden pr panel går ned. Alternativt kan man legge til rette for en utvidelse senere. Problemet med det er at Enova kun støtter nyetablerte anlegg, og ikke utvidelse av eksisterende anlegg. Siden Enova maksimalt gir støtte for 20 kWp, og du søker og får innvilget støtte for lavere effekt ved etablering, kan du ikke få mer støtte i ettertid dersom du utvider anlegget.

Ifølge Enova koster et anlegg mellom 100.000 og 300.000 kroner inkludert installasjon.

Å regne ut nedbetalingstiden, og dermed også lønnsomheten, på et solcelleanlegg, er en krevende øvelse.

Faktorer som spiller inn er eget forbruk vs. salg av solkraft, kostnaden på anlegget og den kanskje mest usikre faktoren – strømprisene de neste årene. Den vil igjen styres av en rekke faktorer som hvor mye kraft som produseres i og utenfor Norge, forbruk, gasspriser, vær og vind. I tillegg kommer avgifter som nettleie og elavgift.

Om investeringskostnaden er 15kr/W og man antar strømpris på 1 kr/kWh og at anlegget produserer 1 kWh per W per år, vil man få en tilbakebetalingstid på 15 år.

Dersom strømprisen framover vil ligge på 2 kr/kWh i snitt, halveres nedbetalingstiden i dette eksempelet til 7,5 år.

Du kan få totalt 47.500 kroner i støtte fra Enova dersom du installerer solcelleanlegg.

Selve installasjonen av anlegget gir deg 7500 kroner i støtte. Resten av støtten avhenger av hvor stor kapasitet anlegget har. Du får 2000 kroner per kWp installert effekt, opptil 20 kW.

Forutsetningen er at installasjonen er utført av et registrert firma, og du må kunne dokumentere kostnadene.