Agder Tak

Blikk

Agder tak har eget blikkenslagerverksted som leverer alt av hyllevare og spesialtilpassede produkter til tak og fasade

Kontakt oss

Kontakt oss

for gratis befaring og uforpliktende tilbud!

Takrenner

Skjøtefrie takrenner

Skjøtefrie takrenner kan leveres i aluminium, kobber eller zink. De produseres i hele lengder og har derfor ingen synlige kroker. Profilen langs fasaden gir boligen et estetisk løft.

Takrennene produseres ute hos kunde slik at de kan produseres i hele lengder spesialtilpasset huset.

Skjøtefrie takrenner fjerner risikoen for lekkasje og har derfor hele 10 års garanti! De har 40% større vannkapasitet enn tradisjonelle takrenner, krever minimalt med vedlikehold og ruster ikke.

Tradisjonelle takrenner av stål og plast

Farger og dimensjoner er de samme for takrenner i stål og plast. Forskjellen er at takrenner i plast bli noe porøs på vinterstid, mens takrenner av stål er mer utsatt for rust i områder med høy saltholdig luft. Felles for begge er at de har lang holdbarhet og ved normalt vedlikehold er det beregnet rundt 30 års levetid.

Takrenner i stål

• Tåler ekstremt mye
• Ingen knirk ved temperatursvingninger
• Tåler UV-stråling, og fargen falmes ikke

Takrenner i plast

• Enkelt å arbeide med
• Tåler ekstremt lave temperaturer
• Tåler godt saltholdig luft og luftforurensning.
• Vil ikke korrodere eller ruste

Skjøtefrie takrenner

Pipebeslaget sitter i overgangen mellom pipa og taket for å sørge for at det ikke kommer inn vann langs pipa. En lekkasje kan resultere i fukt- eller frostskader helt fra tak til kjeller. Derfor er det viktig at beslaget er i orden og forsvarlig montert.

Beslagene kommer i ulike farger og materialer, men vi skiller normalt mellom to hovedtyper.

1. Helkledning
Helkledning av pipen er et beslag som beskytter veldig godt mot både vær og vind. Beslaget må tilpasses hver enkelt pipe og kan være en smart løsning dersom pipa er i litt dårlig stand. Helkledning gjør pipa vedlikeholdsfri utvendig.

2. Bunnbeslag / fotbeslag
Pipebeslag som kun dekker foten av pipa er den mest brukte typen beslag på klassiske piper. Disse bør helst kombineres med en tett pipehatt.

Luftehatt

Luftehatt er inndekningen av ventilasjonsrør, kjøkkenavtrekk eller kloakkavluftning som er ført over tak. Takhatten skal hindre vann fra å komme inn og danne fuktskader. De skal også hindre at kondens som oppstår når varmluft føres opp igjennom rørene danner fuktskader.

Kontakt oss i dag for gratis
befaring og et uforpliktende tilbud!

Kontakt oss

På tide å bytte tak?
Da bør du vurdere solceller.

Ved å velge solcelletak gjør man kostnaden ved takbytting om til en investering som vil være nedbetalt i løpet av noen år. 

Takstige

Det finnes svært mange ulike tak å velge mellom, og det kan være vanskelig å finne ut akkurat hvilket tak som passer best for deg og ditt hus. Vi i Agder tak er eksperter på tak, og kommer gjerne ut for en prat om hvilke muligheter som finnes.

Vannbordbeslag

Takstein er mye brukt i Norge fordi de tåler alt fra pøsregn, frosne vinternetter og varme sommerdager uten at utseendet forandrer seg. Levetiden er på minst 75 år.

Snøfangere

Snøfanger er for å hindre at det raser snø og is ned fra taket, og det er  lovpålagt med sikkerhetstiltak for å hindre ras på steder hvor folk ferdes og oppholder seg.
Det er hovedsakelig takvinkel og taktekkingen som bestemmer behovet for snøfangere.
Vi tilbyr snøfangere til alle typer tak og kan levere ferdig montert eller fritt levert.