Agder Tak

Takplater

Den mest kostnadseffektive beskyttelsen mot vær og nordiske forhold. Bestill gratis befaring i dag!

Kontakt oss

Kontakt oss

for gratis befaring og uforpliktende tilbud!

Takplater

Takplater er vedlikeholdsfrie og veldig hardføre. Vi leverer komplette pakker klar til montering, eller ferdig montert på taket. Gjør det selv, eller med hjelp.

Takplater er som skapt for nordiske forhold

Med sin lave vekt og god innfesting er takplater et ypperlig alternativ for værutsatte strøk og nordiske forhold. Lav vekt og relativt store format gjør monteringen enklere dersom man skal montere selv. Takplater gir deg også store valgmuligheter når det kommer til farger og utrykk.

Trapesplater

Dersom du vil ha valgmuligheter gir trapesplater anledning til å velge farger, belegg og ulike tykkelser. Her får du et tak som legges raskt og holder lenge, til en veldig god pris. Det klassiske og tidløse utseende er genialt for disse platene ettersom de kan holde i flere tiår. Lav vekt og enkel montering har gjort platene til en veldig populær takløsning i Norge. Disse platene passer for skråtak, men kan også brukes på fasader. De passer like godt til bolighus, forretningsbygg og industribygg, som til landbruksbygg.

Båndtekking

Båndtekking er metallplater som legges i fallretning på taket og falses sammen i skjøtene slik at de blir 100% vanntette. Disse platene kommer vanligvis på rull og monteres direkte på taket av en blikkenslager. Denne formen for taktekking egner primært på luftede takkonstruksjoner, og kan benyttes på kalde skråtak og på buetak med utvendige nedløp.

Ved tekking på isolert og luftet tak kreves bærende taktro av bord eller trebaserte bygningsplater med vanntett undertaksbelegg. For å unngå fremvekst av organiske materialer må det være ordentlig lufting mellom vindsperre og taktro. Ved båndtekking får man et vedlikeholdsfritt og holdbart tak som holder i mange år. Platene kan leveres i lakkerte farger, kobber og zink. Har du behov for en ekstra lett konstruksjon kan det også brukes aluminium.

Taksteinsplater

Takplater testet og utviklet for å tåle ekstreme mengder regn, vind og snø er et godt alternativ til takstein. Ståltakpannene gir trygghet i uforutsigbart vær, spesielt langs kysten og i høyereliggende strøk. Med denne typen plater får du et tak som er nærmest uknuselig samtidig som det har samme visuelle utrykk som takstein. Platene komme i glatte og ru varianter. De fleste av de glatte platene er malt på overflaten og kan leveres med glans fra matt til høyglans.

De ru taksteinsplatene er dekket med mineralske korn i overflaten. Kornene bidrar blant annet til å dempe lyden av regn som treffer taket. Kornet gjør også at platene ser matte ut, selv om de bli lakkbehandlet. Det finnes mange forskjellige kvaliteter av disse platene, og vi leverer kun plater med skikkelig kvalitet fra anerkjente leverandører.

Takplater av stål og aluminium

Takplater i stål og aluminium veier bare 2-8 kilo per kvadratmeter. Med såpass lav vekt blir både frakt og montering enklere. Forskjellige typer av takkonstruksjoner tåler ulike mengder vekt. Med sin lave vekt kan takplater av stål og aluminium legges på de fleste typer tak.

Disse platene er også veldig slitesterke og tåler det nordiske klimaet godt. Begge metalltypene er solide, men nær kysten er aluminium ofte det beste alternativet på grunn av den saltholdige luften.

Takplater av stål og aluminium bør uansett vedlikeholdes jevnlig. Vedlikeholdsarbeidet består hovedsakelig av å fjerne mose og alger, i tillegg til å se etter om det har oppstått sprekker i lakken. Sprekker kan over tid føre til rust på grunn av fuktgjennomtrengning. Disse takplatene kommer i flere forskjellige former, noe som gjør dem allsidige og pene for de fleste typer av stilarter. Levetiden for disse platene er forventet å være rundt 50 år.

Takplater av sink og kobber

Takplater i kobber er ganske mye tyngre enn takplatene i stål og aluminium. Likevel er det noen gode grunner til å bruke kobbertak. For det første har tak i kobber lengre forventet levetid. Man sier normalt at levetiden på disse platene er 60+ år. Metallet forvitrer ikke og kobberen trenger derfor også minimalt med vedlikehold.

Estetisk sett er kobbertakene veldig populære ettersom de har en naturlig farge som endres over tid slik at de får en nydelig grønn patina. Endringen i glansen forsvinner, men det er dette som gir kobbertaket sitt særpreg. Dersom du derimot ønsker å bevare glansen, kan du behandle taket med klar lakk eller polyuretan. Dette vil utsette skiftet til den naturlige grønnfargen. Takplater av kobber og sink krever både spesialkompetanse og egne verktøy, men vi har det som trengs for å få jobben gjort.

Takplater ute

Utendørs takplater, takshingel og taksteinsplater ser bra ut og har lang holdbarhet i et tøft nordisk klima.

Takplater som holder været ute

Med sin lave vekt og gode innfesting er takplater et ypperlig alternativ for værutsatte strøk og nordiske forhold. Isola Powertekk er til forveksling lik takstein, og Isola Nordic serien har hele 40 års produktgaranti. Det vil gi deg mange år med et hus som er pent og trygt. Dersom du skal montere selv er takplater et godt alternativ fordi den lave vekten og det relativt store formatet på platene gjør monteringen enklere enn andre tekkinger. 

Isola takplater

Isola har som sin uttalte misjon å beskytte verdier og være byggenæringens viktigste støttespiller i kampen for tørre, sunne og energieffektive bygg. Den kampen vil vi være med på og derfor leverer vi komplette løsninger med alt du trenger for å legge nytt tak, – fritt levert eller ferdig montert.

Hvorfor velge takplater fra Isola:

 • Isola Powertekk er et vakkert tak til forveksling likt takstein.
 • Opptil 40 års produktgaranti på Nordic serien.
 • 30 års produktgaranti på Exclusive serien.
 • Isola Powertekk er et tykt stålplatetak med hele 0,45 mm ståltykkelse.
 • Høyverdig stål og omfattende korrosjonsbeskyttelse
 • Powertekk er testet for snølast på over 2100 kg/m2.
 • Powertekk kan benyttes på alle typer skråtak fra 10 til 90 grader takvinkel.
 • Den lave vekten gjør Powertekk like godt egnet til gamle som nye tak.
 • Solid mekanisk innfesting gjør at taket holdet også der det blåser mest.
 • Isola Powertekk er lett å håndtere og raskt å montere.
 • Stort utvalg i overflatefinish og farger – og et komplett tilbehørssystem

Takplater i plast

Takplater i plast er vedlikeholdsfrie og robuste. Den lave vekten gjør at platene kan monteres på de aller fleste typer tak.

Fakta om platetak

Platetak er en god og økonomisk taktekking til nybygg, renovering, industri og landbruk. Spesialtilpassede løsninger monteres raskt, med eller uten isolering. Platene kan legges på tak med lavt takfall, krever lite vedlikehold og har lang levetid.

Den lave vekten på platene stiller mindre krav til dimensjon på den bærende konstruksjonen. Derfor kan de legges på de fleste taktyper. Platene kommer i ulike lengder, tykkelser, profiler og farger. Skruene som brukes til innfestingen har samme farge som platene.

Montering av takplater i plast

Det krever ingen spesialverktøy for å montere takplater. Det er allikevel noen verktøy som er nødvendige for å få jobben gjort smidig:

 • Drill/skrumaskin
 • Platesaks, nibbler eller sirkelsag
 • Hammer
 • Meterstokk
 • Snor/krittsnor
 • Festemidler

Husk å alltid følge monteringsanvisningen for hvert enkelt produkt, ellers risikerer du utett tak og bruk ikke vinkelkutter til å kappe platene. Monteringen kan utføres av én person, men vi anbefaler alltid å være to for å sikre en trygg montering.

Ikke minst – Bruk verneutstyr og husk at all ferdsel på taket kun må gjøres av folk som har kunnskap om sikkerheten rundt dette. Har du behov for fagfolk til å gjøre jobben kan våre takteam montere alt komplett, inkludert beslag og alt som er nødvendig for et ferdig tak.