Takplater er vedlikeholdsfrie og robuste

Ferdig montert fra takteam

Takplater er som skapt for nordiske forhold

Med sin lave vekt og god innfesting er takplater et ypperlig alternativ for værutsatte strøk og nordiske forhold. Lav vekt og relativt store format gjør monteringen enklere dersom man skal montere selv.

Takplater gir deg også store valgmuligheter når det kommer til farger og utrykk. Blikk Byggvare kan levere takplater på tilpassede mål i hele lengder og vi har opptil 40 års garanti.

Takplater av stål og aluminium

Takplater i stål og aluminium veier bare 2-8 kilo per kvadratmeter. Lav vekt gjør både frakt og montering enklere. Forskjellige typer takkonstruksjoner tåler ulike mengder vekt. Takplater av stål og aluminium kan derfor legges på de fleste typer tak.

Båndtekking

Båndtekking er metallplater som legges i fallretning på taket og falses sammen i skjøtene slik at de blir 100% vanntette. Disse platene kommer vanligvis på rull og monteres direkte på taket av en blikkenslager.

Denne formen for taktekking egner primært på luftede takkonstruksjoner, og kan benyttes på kalde skråtak og på buetak med utvendige nedløp.

Ved tekking på isolert og luftet tak kreves bærende taktro av bord eller trebaserte bygningsplater med vanntett undertaksbelegg. For å unngå fremvekst av organiske materialer må det være ordentlig lufting mellom vindsperre og taktro.

Ved båndtekking får man et vedlikeholdsfritt og holdbart tak som holder i mange år. Platene kan leveres i lakkerte farger, kobber og zink. Har du behov for en ekstra lett konstruksjon kan det også brukes aluminium. Båndtekking utstråler tradisjon og gir taket et klassisk utseende.

Disse platene er også veldig slitesterke og tåler det nordiske klimaet godt. Begge metalltypene er solide, men nær kysten er aluminium ofte det beste alternativet på grunn av den saltholdige luften.

Takplater av stål og aluminium gir deg et vedlikeholdsfritt tak. Det eneste vedlikeholdet vil være å fjerne mose og alger dersom det er nødvendig. i tillegg til å se etter om det har oppstått sprekker i lakken. Sprekker kan over tid føre til rust på grunn av fuktgjennomtrengning. Disse takplatene kommer i flere forskjellige former, noe som gjør dem allsidige og pene for de fleste typer av stilarter. Levetiden for platene er forventet å være rundt 50 år.

Trapesplater

Dersom du vil ha valgmuligheter gir trapesplater anledning til å velge farger, belegg og ulike tykkelser. Her får du et tak som legges raskt og holder lenge, til en veldig god pris.

Det klassiske og tidløse utseende er genialt for disse platene ettersom de kan holde i flere tiår. Lav vekt og enkel montering har gjort platene til en populær takløsning i Norge.

Disse platene passer for skråtak, men kan også brukes på fasader. De passer like godt til bolighus, forretningsbygg og industribygg, som til landbruksbygg.

Bestill gratis befaring

Taksteinsplater

Takplater testet og utviklet for å tåle ekstreme mengder regn, vind og snø og er et godt alternativ til takstein. Taksteinsplatene gir trygghet i uforutsigbart vær, spesielt langs kysten og i høyereliggende strøk.

Med denne typen plater får du et tak som er nærmest uknuselig samtidig som det har samme visuelle utrykk som takstein. Platene kommer i glatt og ru variant. De fleste av de glatte platene er malt på overflaten og kan leveres med glans fra matt til høyglans.

De ru taksteinsplatene er dekket med mineralske korn / steingranulat i overflaten. Granulatet bidrar til å dempe lyden av regn og gjør at platene ser matte ut.

Det finnes mange forskjellige typer av taksteinsplater, og det er derfor viktig at du velger plater med kvalitet fra anerkjente leverandører.

Takplater av sink og kobber – eksklusivt og estetisk

Takplater i kobber er ganske mye tyngre enn takplater i stål og aluminium. Likevel er det gode grunner til å bruke kobbertak. For det første har tak i kobber lengre forventet levetid. Man sier normalt at levetiden på disse platene er 60+ år. Metallet forvitrer ikke og kobberen trenger derfor også minimalt med vedlikehold.

Estetisk sett er kobbertakene veldig populære ettersom de har en naturlig farge som endres over tid slik at de får en nydelig grønn patina. Endringen i glansen forsvinner, men det er dette som gir kobbertaket sitt særpreg. Dersom du derimot ønsker å bevare glansen, kan du behandle taket med klar lakk eller polyuretan. Dette vil utsette skiftet til den naturlige grønnfargen. Takplater av kobber og sink krever både spesialkompetanse og egne verktøy, men vi har det som trengs for å få jobben gjort.

Takteam – Et konsept fra Agder Tak

Agder Tak er en leverandør med god erfaring. Vi tilbyr komplette løsninger for tak og fasade, med takteam som tar hele prosjektet for deg, med et blikk for håndverk og kvalitet – kontakt oss når du trenger takplater

Les også om: Takplater i stål og Takplater ute