Takfornying

Takfornying gir taket tilbake det rene utseende det hadde når det var nytt, til en brøkdel av hva det koster for nye takstein.

Hva er takfornying?

Vi kan først som sist ta for oss hva takfornying ikke er. Det er ikke utskiftning av tak og undertak, men en fornying av taket som ligger der allerede. Det vil si at taksteinene først vaskes og rengjøres grundig, før de impregneres.

Dette gir taksteinene tilbake det fine utseende de hadde tidligere og forlenger levetiden på selve steinen. Takfornying er et veldig godt alternativ dersom taket ditt er i orden og undertaket er helt tett.  Da får du frisket opp huset til en fornuftig penge.

Takfornying eller utskiftning

Vi tør ikke å utføre takfornying før vi har sjekket tilstanden til taket. Dersom undertaket har råte, eller trenger utskiftning vil takfornyingen virke mot sin hensikt. Da risikerer man at huseier får en forestilling om at taket er i orden, når det egentlig trenger å fikses opp.

Vår jobb som fagfolk er å sikre at alt er i orden, når jobben vår er utført. Derfor tilbyr vi å utføre en sjekk av taket, for deretter å gi et uforpliktende tilbud på hva slags arbeid som bør utføres. På den måten kan du være trygg på at taket ikke bare ser bra ut, men også er i orden.

takfornying

En vanlig misforståelse er at impregnering av takstein gjør taket tettere. Dette stemmer ikke. At taket holder tett er avhengig av undertaket. Dersom fukt kommer gjennom undertaket har det liten betydning hva du har smørt på taksteinene.

Det du derimot kan oppnå med impregnering er at steinen i seg selv tåler vær og vind mye bedre. Takstein som utsettes for elementene hele tiden, vil til slutt bli utslitt. De mister gradvis utseende sitt, før de til slutt gjerne går i stykker. Ved å impregnere taksteinene trenger mindre vann og/eller UV stråler inn i selve steinen, slik at den holder seg bedre.

Male eller ikke male?

Mange er ikke klar over at taksteinene faktisk kan males. Selv om taksteinene renses ordentlig så blir de aldri helt som nye. Dersom du maler dem vil det se ut som om alle taksteinene er skiftet ut, og at taket er helt nytt.

Malingen som brukes er spesiallaget for takstein slik at det skal se helt naturlig ut, og tåle regn, vind og UV-stråler. Dette gir også mulighet for å skifte farge på takt helt fullstendig. Mange går for sort eller oransje, fordi det var den fargen steinene hadde fra før. Det er også mulig å bytte til helt andre farger dersom man ønsker det.

Takfornying fra Agder Tak

Agder tak er Sørlandets største taklegger og en rendyrket spesialist på tak og fasade. Vi skreddersyr produkter og tilbud slik det passer for ditt prosjekt. Med markedets beste garanti slipper du å være bekymret for taket. Når vi har gjort jobben, så holder det.

Kontakt oss på 905 53 061 når du har spørsmål om takfornying.