Snømåking av tak

Snømåking av tak føles uttrykt for mange å gjøre selv, men er allikevel helt nødvendig. Vi gjør jobben for deg

Dette er regelverket for snømåking av tak

Det er ulike regler for som gjelder for snømåking av tak, avhengig av hvilket år huset ditt ble bygget. SINTEF har laget et regelverk basert på bygningskonstruksjonene som har blitt brukt i ulike perioder. Vi har laget en enkel oversikt slik at du kan finne ut hva som gjelder for taket ditt.

1949 – 1969: Hus bygget i denne perioden bør ikke ha snø på taket som veier mer enn 150 kg/m2 Dette gjelder for lette takkonstruksjoner. Dersom snøen er veldig våt vil den veie ca. 300 kg pr kvadratmeter ved en meter snødybde. Det vil med andre ord si at du må måke når det ligger maksimalt 50 cm våt snø på taket.

1970 – 1979: I denne perioden ble konstruksjonen noe sterkere, men ikke nok til å gjøre store utslag. Derfor bør du forholde deg til omtrent samme regel. Måk snøen av taket når det ligger ca. 50 cm våt snø.

1979 –  Regnemodellen for hus bygget etter 1979 ser slik ut: 1,5 – 3,5 kN/m2. Det vil si at taket skal måkes når det ligger fra en halv meter til ca. en meter snø på taket. Jo våtere og eldre snøen er, desto tidligere bør du fjerne den. For øvrig gjelder NS 3479 for hver kommune.

Få hjelp til snømåking av tak

Taket er ofte bratt, glatt og høyt over bakken. Derfor er taket ofte det siste vi velger å skuffe. Det føles rett og slett for uttrykt å klatre opp dit med snøskuffen. Allikevel er taket noe av det første vi burde tenke på. Dersom takkonstruksjonen svekkes på grunn av vekten til snøen, kan det føre til lekkasjer og forskyvninger. I aller verste fall kan taket gi etter.

Agder Tak er spesialister på snømåking av tak. Vi tar hele snøryddingen kjapt, sikkert og effektivt slik at du ikke trenger å bekymre deg. Ta kontakt med oss, så gir vi deg en fastpris på snømåking av hele taket ditt.

Agder tak opererer mest på Sørlandet, men vi har samarbeidspartnere i hele landet. Vi kjenner de seriøse fagfolkene og kan hjelpe deg med å finne noen som kan rydde taket ditt for snø der du bor.

Hvem er Agder Tak?

Agder Tak er Sørlandets største takspesialist. Vi legger og fornyer alle typer tak, og hjelper med vedlikehold. Vi legger i gjennomsnitt ca. 70-80 nye tak hvert eneste år.

Kontakt oss for et tilbud på snømåking av tak