Pipebeslag

Pipebeslag som ikke passer skikkelig, kan slippe fukt inn i pipen. Våre blikkenslagere lager beslagene du trenger.

Bestill gratis befaring Nå

 

Hva er et pipebeslag?

Pipebeslaget sitter i overgangen mellom pipa og taket og sørger for at det ikke kommer inn vann langs med pipen. En lekkasje kan resultere i fukt- eller frostskader helt fra kjeller til tak, gjennom alle etasjer huset. Derfor er det viktig å sjekke at beslaget er i orden og forsvarlig montert.

Typer av pipebeslag

Beslagene kommer i ulike farger og materialer, men vi skiller dem normalt mellom to hovedtyper.

  1. Helkledning

Helkledning av pipen er et beslag som beskytter veldig godt mot vær og vind. Beslaget må tilpasses hver enkelt pipe og kan være en smart løsning dersom pipa er i litt dårlig stand. Helkledning gjør en pipe utvendig vedlikeholdsfri.

  1. Bunnbeslag / fotbeslag

Pipebeslag som kun dekker foten av pipa, er den mest brukte typen beslag på klassiske piper. Disse bør helst kombineres med en tett pipehatt.

Spesialtilpasning

I vårt blikkenslagerverksted spesialtilpasser vi pipebeslagene etter mål slik at de passer perfekt til din pipe. Vi er Sørlandets største taklegger og har høy kompetanse innen tekking og blikkenslagerarbeid som holde taket tett, og flott.

Pipa er husets høyeste punkt og derfor også den delen som er mest utsatt for vær og vind. Er du usikker på om beslaget på huset ditt holder tett eller om det bør skiftes ut kan vi komme på befaring og hjelpe deg med vurderingen.

Ta kontakt for en hyggelig takprat.

Ring taktekker før taket lekker, på telefon 905 53 061.

Agder tak – Du vet vi holder tett.

Taktekker

Vi lager pipebeslag for alle typer piper og alle typer tak.