Taktekker i Fredrikstad

Komplett montert tak av en taktekker i Fredrikstad. Våre takteam leverer kvalitet, – som ser bra ut.

Å tekke et tak betyr at man fester takbelegg, shingel, takstein, membran eller andre produkter slik at taket blir tett og holdbart. Det må også monteres pipebeslag, takrenner og gradrenner, og dette tar våre blikkenslagere seg av. Vårt takteam tar seg av alt slik at du får et flott og tett tak.

Vi bruker kvalitetsprodusenter og dedikerte håndverkere på det vi leverer slik at du får en tett og trygg bolig.

Sjekk taket selv

Når er det på tide å skifte taket? Ulike typer tekking har ulik forventet levetid. Man sier ofte at et tak har levetid på 30 år, men vi ser gjerne som tak varer mye lenger enn dette.

Når tegnene på at taket er modent for utskiftning begynner å vise seg, er det lurt å sjekke litt ekstra. Vi kommer gjerne på en gratis taksjekk, men du kan også sjekke litt selv.

Slik går du frem:

  1. Først ser du over taket å finne knekk i takstein, sprekker og sår i belegg eller andre synlige skader. Fjern mose og gammelt løv med en kraftig kost eller en hageslange for å få god nok oversikt.
  2. Sjekk at takrenner og nedløp er åpne og frie for rust.
  3. Se over beslagene rundt pipen, lufterør, takvinduer og eventuelt andre gjennomføringer. Ved tegn på utettheter eller sprekkdannelser, må dette sjekkes nærmere.
  4. Sjekk at luftespaltene ved takfot og møne er åpne og ikke tildekket av mose, blader eller andre ting.
  5. Snøfangere, takstiger og feleplatåer har viktige sikkerhetsfunksjoner så du må du sjekke at disse ikke er løse eller ute av stilling
  6. Sjekk undertaket for fukt, råte og mugg i lekter og rupanel. Dette gjør du ved å løfte på noen takstein og se eller kjenne etter fukt. Fuktproblemer vokser seg gradvis større og dersom det ikke gjøres noe med dem, vil du fås tore problemer.
  7. Kryp opp på loftet og sjekk taksperrene fra innsiden for merker av fukt. Ser eller kjenner du fukt må tiltak gjøres for å tette taket.

VIKTIG. Vær forsiktig og ikke sett deg selv eller andre i unødig fare. Opphold på taket bør kun gjøres av folk som har kunnskap om sikkerhet rundt dette. Taket ditt er viktig, men liv og helse er tross alt viktigere.

Et klima som krever kvalitet

Det nordiske klimaet utsetter takene våre for store påkjenninger. Fordi Fredrikstad ligger plassert både ved havet og ved Glommas utløp, vil både temperatur og luftfuktighet variere ganske mye gjennom året. Dette sliter på alle typer bygningselementer og betyr blant annet at tak blir utette.

Får du taket tekket på skikkelig vis, av dyktige takteam vil du være sikret et tak som tåler påkjenningene fra klimaet i lang tid. Ikke minst vil det også se veldig bra ut.

Takteam – et konsept fra Agder Tak.

Agder Tak tilbyr noe mer. Våre komplette løsninger for tak og fasade er spesialtilpassede, og våre takteam er blant de fremste i faget. Vi kommer gjerne på gratis befaring og taksjekk.

Kontakt oss for en taktekker i Fredrikstad

Bestill gratis befaring