Takplater ute

Takplater ser bra ut og holder det tøffe nordiske klimaet ute.

Takplater som holder været ute

Med sin lave vekt og gode innfesting er takplater et ypperlig alternativ for værutsatte strøk og nordiske forhold. Våre takplater ser ut som takstein, og har opptil hele 40 års produktgaranti.

Det vil gi deg mange år med et hus som er pent og trygt.

Dersom du skal montere selv er takplater et godt alternativ fordi den lave vekten og det relativt store formatet på platene gjør monteringen enklere enn andre tekkinger.

Blikk Byggvare kan levere takplater på tilpassede mål og mulig i hele lengder. Vi har også mange valg på farger og utrykk.

Takplater fra Agder Tak

Agder Tak vil levere tørre, sunne og energieffektive bygg. Derfor leverer vi komplette løsninger med alt du trenger for å legge nytt tak, – fritt levert eller ferdig montert.

Hvorfor velge takplater:

  • Vakkert tak til forveksling likt takstein.
  • Opptil 40 års produktgaranti.
  • Høyverdig stål og omfattende korrosjonsbeskyttelse
  • Testet for snølast etter norske forhold.
  • Våre platetak kan benyttes på alle typer skråtak fra 10 til 90 grader takvinkel.
  • Den lave vekten gjør det like godt egnet til gamle som nye tak.
  • Stormsikkert. Solid mekanisk innfesting av hver plate gjør at taket tåler kraftig vindstyrke.
  • Lett å håndtere og raskt å montere.
  • Stort utvalg i overflatefinish og farger – og et komplett tilbehørssystem

Andre gode løsninger – Båndtekking

Båndtekking er en tradisjonell tekking hvor metallplater legges i fallretning på taket og falses sammen i skjøtene. På den måten blir skjøtene 100% vanntette. Disse platene kommer vanligvis på rull og monteres direkte på taket av en blikkenslager.

Båndtekking egner seg primært på luftede takkonstruksjoner, og kan benyttes på kalde skråtak og på buetak med utvendige nedløp. Man får et vedlikeholdsfritt og holdbart tak, som kan leveres i lakkerte farger, kobber og zink.

Har du behov for en ekstra lett konstruksjon kan det også brukes aluminium. Båndtekking er en stolt blikkenslager tradisjon som gir taket et klassisk utseende.

Eksklusivt og estetisk med kobber eller sink

Tak i kobber har en lang forventet levetid på over 60 år. Kobberet forvitrer ikke og har derfor et minimalt vedlikeholdsbehov.

Takplater i kobber er ganske mye tyngre enn takplater i stål og aluminium, men er veldig populære på grunn estetikken. Kobber har en naturlig farge som endres over tid til en vakker grønn patina. Det er dette som gir kobbertaket sitt særpreg.

Dersom du vil bevare glansen lenger, kan du behandle taket med klar lakk eller polyuretan. Dette utsetter overgangen til den naturlige grønnfargen.

Takplater av kobber og sink krever både spesialkompetanse og egne spesialverktøy, men vi har det som trengs for å få jobben gjort.

Takplater som gir et blikkfang

Agder Tak er en leverandør med god erfaring. Vi tilbyr komplette løsninger for tak og fasade, fritt levert eller ferdig montert.

Våre løsninger skal skape trygghet og trivsel gjennom kvalitet og estetikk. Du vil aldri angre på at du legger et holdbart tak som ser bra ut.

Med blikk for håndverk og kvalitet – kontakt oss når du trenger takplater ute

Bestill gratis befaring